Metropolitan

Switch to desktop Register Login

Metropolitan Consulting - cursuri de formare, cursuri de calificare, curs calificare, agenti de paza, firma paza, firma de paza, evaluare risc, curs perfectionare sisteme de securitate

Scurt Istoric

Cine suntem ?

Metropolitan Consulting a luat fiinta in urma cu 10 ani, intr-o perioada in care consultanta in probleme de securitate era fie un concept aflat intr-o faza incipienta, fie calea prin care cei care aveau ceva experienta in domeniu reuseau sa ofere sfaturi (si nu solutii!) cat de cat competente celor care tocmai se initiau.
Activitatea a inceput cu planuri de paza, cu selectie personal de securitate si, prin anul 2001, au fost configurate primele dispozitive de securitate privata organizate intr-o forma moderna, in care punctul de atractie era instruirea personalului si nu numai prezenta sa ca atare. Altfel spus, s-a incercat inlocuirea stereotipului paznicului tip ''matahala'', insa de cele mai multe ori nearticulat, cu un agent de securitate politicos dar eficient, profesionist si pro-activ! La vremea respectiva existau un fel de cursuri ''de reciclare''. Adica transformam agentii de paza deja existenti in elemente cu mult mai multa prestanta, nu doar ca imagine publica ci si in evolutia, locul si rolul lor. Apoi acesta instruire complementara a evoluat, au aparut si primele cursuri de calificare. La celebra ''carte albastra'', manualul agentului de paza, ne-am adus si noi contributia. Metropolitan Consulting ofera, pe langa deja mentionatele cursuri de agent paza si ordine, si pe cele privind calificarea in pozitia de servant pompier precum si, dupa o lupta grea si asidua, cursul de perfectionare pentru sefii de obiective.
In acest moment exista un paradox in industria de securitate: din punct de vedere legal, agentii de securitate sunt obligati sa treaca printr-un curs de calificare foarte riguros, in timp ce sefii lor, cei care se presupune ca ii indruma, ii controleaza, ii coordoneaza, cei care se presupune ca sunt pe un nivel de competenta superior, nu trebuie sa-si demonstreze capabilitatile si competenta in niciun fel. Ori tocmai acest nivel managerial de personal este cel care aduce intr-o mare masura valoarea adaugata serviciilor de securitate si deci cu atat mai mult ei trebuie sa poata beneficia de un nivel superior de instruire si pregatire profesionala.
Cursurile se adreseaza tuturor celor care raspund de gestionarea eficienta a unui dispozitiv de securitate sau care doresc sa invete sa configureze si sa administreze unul. Celor care isi formeaza o cariera in acest domeniu si care au inteles ca este nevoie de cunostinte noi pentru a raspunde solicitarilor din ce in ce mai ample ale pietei. Practic de la agentii de paza in sus oricine se poate inscrie la acest curs. In fapt, tuturor celor care se implica in aceasta industrie. Acest curs este unul de perfectionare. Personalul de securitate deja calificat sau care, conform legii 333/2003 cu modificarile ulterioare, face dovada ca a avut calitatea de politist sau cadru militar ori a avut, pentru o perioada de cel putin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar - deci vorbim de oameni cu pregatire militara in prealabil - studiaza management specific, cu idei si viziuni moderne, focusat pe transfer de informatii si pe comunicare intensa in randul tuturor factorilor implicati: angajati, clienti, autoritati. In cadrul cursului se va discuta de identificarea riscurilor, de planificarea masurilor de securitate, de optimizarea folosirii resurselor umane, de management al calitatii etc.
Cursul dureaza 120 de ore. Practic, sunt 3 saptamani a cate 5 zile lucratoare cu 8 ore/zi. Sunt multe informatii noi care vor fi prezentate in detaliu pentru a fi usor de asimilat si de pus in practica. In urma absolvirii examenului, participantii vor primi un certificat de absolvire recunoscut de catre Ministerul Muncii prin intermediul CNFPA.

Last Updated on Thursday, 15 March 2012 09:59

Hits: 6244

Servicii

► Analize de risc:

• Evaluarea riscurilor si amenintarilor de securitate;

• Identificare de contramasuri de securitate pentru eliminarea amenintarilor, diminuarea si reducerea riscurilor. 

► Proiectare solutii integrate de securitate tehnica si dispozitive de paza umana si implementarea acestora:

• Proiectarea arhitecturii de securitate tehnica in functie de riscurile si amenintarile identificate si in scopul preluarii sarcinilor si cresterii eficacitatii dispozitivelor umane;

• Proiectarea si dimensionarea corecta a dispozitivelor de protectie, paza si interventie de securitate;

• Proiectarea si implementarea operatiunilor si procedurilor de securitate;

• Proiectarea si implementarea infrastructurii informatice de operare si control a sistemului de securitate integrat. 

► Proiectare solutii de integrare a sistemelor de securitate si de protectie contra incendiilor precum si implementarea acestora:

• Identificarea sinergiilor locale ale acelor sisteme;

• Reproiectarea operatiilor (process reengineering) de securitate si protectie contra incendiilor pentru eficientizarea consumului de resurse si cresterea eficacitatii operatiilor.

► Analiza si reproiectare sisteme de securitate si dispozitive de paza existente:

• Identificarea vulnerabilitatilor;

• Reproiectare arhitectura si configuratii sisteme de securitate;

• Reproiectare, optimizare operatii si procese (process reengineering)

 

Last Updated on Wednesday, 14 March 2012 20:49

Hits: 16081

Cursuri

 

Manager de Securitate

 Curs de perfectionare pentru meseria "manager de securitate" - cod COR 1213.0.6 Durata cursului: 80 ore (59 ore teorie si 21 ore practica)

Sef obiectiv
Curs de perfectionare pentru meseria "sef obiectiv" - cod COR 1239.0.5. Durata cursului: 120 ore (108 ore teorie si 12 ore practica)

Agent paza si ordine
Curs de calificare pentru meseria de "agent paza si ordine" - cod COR 5169.1.1. Durata cursului: 360 ore (120 ore teorie si 240 ore practica)
Servant pompier
Curs de calificare pentru meseria de "servant pompier"- cod COR 5161.0.4. Durata cursului: 720 ore (2400 ore teorie si 480 ore practica)
Folosirea mijloacelor de paza: Bastonul Rapid Rotativ (RRB)
Curs de perfectionare.
Durata cursului: 40 ore (12 ore teorie si 28 ore practica)

Last Updated on Thursday, 22 November 2012 10:27

Hits: 17509

Certificare

►Formatori:

  • • Dragne Doru-Cristian, formator autorizat CNFPA si TUV Thuringen
  • • Butnariu Luminita, formator autorizat CNFPA si TUV Thuringen
123

Last Updated on Monday, 12 November 2012 12:47

Hits: 15733

Copyright Metropolitan 2012. All rights reserved.

Top Desktop version