Metropolitan

Switch to desktop Register Login

Cine suntem ?

Metropolitan Consulting a luat fiinta in urma cu 10 ani, intr-o perioada in care consultanta in probleme de securitate era fie un concept aflat intr-o faza incipienta, fie calea prin care cei care aveau ceva experienta in domeniu reuseau sa ofere sfaturi (si nu solutii!) cat de cat competente celor care tocmai se initiau.
Activitatea a inceput cu planuri de paza, cu selectie personal de securitate si, prin anul 2001, au fost configurate primele dispozitive de securitate privata organizate intr-o forma moderna, in care punctul de atractie era instruirea personalului si nu numai prezenta sa ca atare. Altfel spus, s-a incercat inlocuirea stereotipului paznicului tip ''matahala'', insa de cele mai multe ori nearticulat, cu un agent de securitate politicos dar eficient, profesionist si pro-activ! La vremea respectiva existau un fel de cursuri ''de reciclare''. Adica transformam agentii de paza deja existenti in elemente cu mult mai multa prestanta, nu doar ca imagine publica ci si in evolutia, locul si rolul lor. Apoi acesta instruire complementara a evoluat, au aparut si primele cursuri de calificare. La celebra ''carte albastra'', manualul agentului de paza, ne-am adus si noi contributia. Metropolitan Consulting ofera, pe langa deja mentionatele cursuri de agent paza si ordine, si pe cele privind calificarea in pozitia de servant pompier precum si, dupa o lupta grea si asidua, cursul de perfectionare pentru sefii de obiective.
In acest moment exista un paradox in industria de securitate: din punct de vedere legal, agentii de securitate sunt obligati sa treaca printr-un curs de calificare foarte riguros, in timp ce sefii lor, cei care se presupune ca ii indruma, ii controleaza, ii coordoneaza, cei care se presupune ca sunt pe un nivel de competenta superior, nu trebuie sa-si demonstreze capabilitatile si competenta in niciun fel. Ori tocmai acest nivel managerial de personal este cel care aduce intr-o mare masura valoarea adaugata serviciilor de securitate si deci cu atat mai mult ei trebuie sa poata beneficia de un nivel superior de instruire si pregatire profesionala.
Cursurile se adreseaza tuturor celor care raspund de gestionarea eficienta a unui dispozitiv de securitate sau care doresc sa invete sa configureze si sa administreze unul. Celor care isi formeaza o cariera in acest domeniu si care au inteles ca este nevoie de cunostinte noi pentru a raspunde solicitarilor din ce in ce mai ample ale pietei. Practic de la agentii de paza in sus oricine se poate inscrie la acest curs. In fapt, tuturor celor care se implica in aceasta industrie. Acest curs este unul de perfectionare. Personalul de securitate deja calificat sau care, conform legii 333/2003 cu modificarile ulterioare, face dovada ca a avut calitatea de politist sau cadru militar ori a avut, pentru o perioada de cel putin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar - deci vorbim de oameni cu pregatire militara in prealabil - studiaza management specific, cu idei si viziuni moderne, focusat pe transfer de informatii si pe comunicare intensa in randul tuturor factorilor implicati: angajati, clienti, autoritati. In cadrul cursului se va discuta de identificarea riscurilor, de planificarea masurilor de securitate, de optimizarea folosirii resurselor umane, de management al calitatii etc.
Cursul dureaza 120 de ore. Practic, sunt 3 saptamani a cate 5 zile lucratoare cu 8 ore/zi. Sunt multe informatii noi care vor fi prezentate in detaliu pentru a fi usor de asimilat si de pus in practica. In urma absolvirii examenului, participantii vor primi un certificat de absolvire recunoscut de catre Ministerul Muncii prin intermediul CNFPA.

Copyright Metropolitan 2012. All rights reserved.

Top Desktop version